måndag, december 28, 2009

Nu får det vara nog!

Jag har på sistone läst en del bloggar som tar upp invandring och/eller islam.
Det är ofattbart vilken vriden världsuppfattning som kommer till ytan där. Man förvrider fakta, gör logiska grodor, använder lösryckta uttalanden mm - allt för att legitimera sina åsikter. Och det är åsikter som skrämmer mig. Det handlar om att alla invandrare är här för att begå brott, alla muslimer är terrorister och/eller pedofiler, det finns en plan för att göra Sverige till en islamsk republik, alla politiker är ohederliga etc.
Detta har en tydlig historisk parallell till Tyskland på 30-talet. Det vi ser nu är i allt väsentligt samma skeende som ledde fram till nazismens position.

Tack och lov är de här tokarna inte så många (ännu), även om de är ganska så aktiva och högljudda i debatten. De vill gärna få oss att tro att de talar för en majoritet av svenska folket, men den bluffen ska vi akta oss för.
Det som är oroväckande är att deras extremåsikter skapar ett "accepterat" vacuum för mer moderata åsiktuttryck i samma anda. Detta är något som skickligt fångats upp av bl a SD.

Hur får vi stopp på dem? Med en faktabaserad debatt? Nej, det tror jag inte leder någonstans eftersom hela deras argumentation bygger på att "etablissemanget" förfalskar statistik och fakta. Dessutom så är större delen av deras resonemang rent värdebaserade.
(Möjligen kan en faktadebatt få människor som ev skulle kunna tänka sig att sympatisera med de här figurerna att sansa sig när de inser hur tokigt de resonerar.)
Jag tror istället att vi med massiv kraft måste visa att deras politik inte hör hemma i ett demokratiskt land.
Vi måste sätta upp ett stopptecken och säga "NOG!" Överallt, i varje tänkbart sammanhang.

Och så måste vi ta oss en funderare över vad som gick fel i vårt utbildningssystem eftersom den här sortens extremåsikter kan få fotfäste....

Inga kommentarer: