måndag, juli 11, 2011

Låt dem slippa

Patriotiska studentförbundet i Göteborg hissar på uppdrag av kommunen flaggor på kommunens flaggstänger i Göteborg och får för detta 28 000 kr per år.
Patriotiska studentförbundets kansler Torsten Persson tycker att det är upprörande att Regnbågsflaggan hissats på kommunala flaggstänger i samband med Göteborgs HBTQ-festival. Dessutom vill de ha 2 000 kr extra för merarbetet i samband med flagghissning under festivalen.

Detta är en storm i ett vattenglas som dessutom har en otroligt enkel lösning. Låt någon annan ta över flaggningen!

Patriotiska studentförbundets kansler har en underlig syn på människor:
"Tidigare i år tillät man samerna att flagga på Gustav Adolfs torg och sedan fick zigenarna flagga. Vad blir nästa steg, att handikappsrörelsen hissar sin? De har väl ingen flagga, men de kan ju kanske skapa en med en rullstol och två korslagda kryckor undertill, säger Torsten Persson till GP."

"Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om, säger Torsten Persson till GP."

Patriotism? Knappast, snarare en pinsam överklassattityd.





SvD: Regnbågsflagga upprör patrioter

3 kommentarer:

Anonym sa...

De verkar ha skött uppdraget bra hitills.. flaggningen är en av få saker som fungerar i stan. Men det är klart, "rätt åsikt" är väl viktigare än att det blir rätt utfört idag..

P-A Jonsson sa...

Anonym,

Jag har inget att invända mot att Patriotiska studentförbundet sköter flagghissningen i Göteborg, inte alls.
Men de har ett betalt uppdrag från kommunen. Om de nu inte accepterar uppdragsgivarens direktiv och dessutom vill ha mer betalt för "merarbete" så är det väl bättre att låta någon annan ta över uppdraget?
Svårare än så är det inte.

Sedan är det en annan fråga om kommunen ska stötta föreningar som ser ner på samer och handikappade...

Schack sa...

För 28000 hade jag också kunnat se till att flaggorna hissas varje gång av de cirka tjugotalet allmäna flaggdagar vi har.

För övrigt tror jag det är mer troligt att barnen skulle få mardrömmar av att få reda på att det finns människor som känner så starkt hat mot vissa människor baserat på så ytliga saker...