torsdag, november 04, 2010

Vi behöver den utlandsfödda arbetskraften - något SD inte har fattat

Dagens artikel i SvD (http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hur-utlandsfodda-ska-fa-anstallning-vet-ingen_5619987.svd) visar med demografiska fakta att Sverige kommer att ha ett stort och akut behov av arbetskrafttillskott framöver. Om vi inte löser det så kommer Sverige inte att klara av åtaganden inom vård, skola, äldreomsorg mm. Sverige kommer heller inte att kunna hålla exportindustrin i en konkurrenskraftig position vilket leder till utarmning och fattigdom. Vi kommer att bli en fattigstuga som "tronar på minnen av fornstora dar". Men som inte har någon framtid.
Vi har helt enkelt inte den befolkningsstruktur som behövs för Sveriges framtid om vi enbart tittar på den Sverigefödda befolkningen. Detta är fakta - inget subjektivt tyckande.

Vi måste alltså, som artikeln har som huvudpunkt, se till att den utlandsfödda delen av Sveriges befolkning kommer i arbete. DET är utmaningen som vi inte har lyckats med i den utsträckning som är nödvändig. Att det är möjligt visar skillnaderna mellan olika kommuner. Och det är DÄR fokus bör ligga.

I det här sammanhanget säger SD att invandringen måste minska. SD vill inte ens underlätta för invandrare att få arbete, utan de vill vidta åtgärder mot motsatt effekt. Det är en fullständigt livsfarlig  väg att gå om vi vill värna om Sveriges framtid.

Inga kommentarer: