måndag, september 26, 2011

Petzäll visar en sanning om SD

Så har SD fått sitt första avhopp i riksdagen. William Petzäll har idag via Expressen meddelat att han lämnar SD och att han tänker sitta kvar i riksdagen på ett fritt mandat för att framför allt driva frågor kopplat till missbruk och beroendeproblem.

Jag tänker inte göra mig löjlig över Petzälls missbruksproblem. Det är en tragedi som jag hoppas att han får hjälp att komma till rätta med.

Men den här saken säger en del om SD:
- SD:s ledning är ett kompisgäng där verkliga kunskaper och karaktär inte spelar någon större roll när kandidater utses.
- Lojaliteten i det kompisgänget är inte mycket värd. Man är inte främmande för att ta heder och ära av varandra i media.
- Förhållandet till sanning och fakta är i högsta grad tänjbart inom SD. Erik Almqvist påstår att Petzäll krävt pengar för att lämna sin riksdagsplats, men Björn Söder m fl har inte hört talas om det. Minst en av dessa ljuger uppenbarligen.

Och man kan ju undra över om Petzäll kanske är en typisk SD-representant:
- Petzälls spontana reaktion när han insåg att han kommit in i riksdagen 2010 var glädjen över att kunna kvittera ut 60 000 kr i månaden och gratis övernattningslägenhet i Stockholm på skattebetalarnas bekostnad.
- Flera vittnar om hur Petzäll som suppleant i bl a utrikesutskottet inte lagt någon tid på att sätta sig in i olika ärenden.
- Jag får också en känsla av att Petzälls vilja att sitta kvar i riksdagen till hög grad är kopplat till den där ersättningen.



SvD: SD-ledamot blir politisk vilde
SvD: Petzäll ville ha pengar för att lämna riksdagen

2 kommentarer:

Karpstryparn sa...

Petzäll är en belastning för SD, han borde gå ur riksdagen. Att han sitter kvar beror bara på lönen, han vet att han inte kan uträtta någonting.
Med tanke på hans drogproblem vill inget annat parti ha med honom att göra heller.

P-A Jonsson sa...

Karpstryparn,

Jag är enig med dig så till vida att situationen med Petzäll är en belastning för SD.
Dock var han själv väldigt tydlig redan efter att det stod klart att han fått en plats i riksdagen att det han gladdes åt var att få 60 000 kr i månaden och fritt boende i Stockholm på skattebetalarnas bekostnad.
Det har inte SD tidigare upplevt som ett problem.

Hans problem med alkohol och tabletter är en personlig tragedi för honom.
Men det är nog inte det som skapar störst problem för honom i kontakten med andra partier, utan det faktum att hans värdegrund ligger utanför andra partiers.

Men kärnan i det här är inte Petzäll, utan hur det än en gång avslöjar SD.