tisdag, juli 07, 2009

Får man säga att de allra flesta bloggar är meningslösa?

Jaha, så har Alex Schulman gått ut igen och provocerat. Jag tror att den figuren drivs av att få så många människor som möjligt upprörda. Det är egentligen ganska sjukt...

Men den här gången så har han faktiskt en poäng när han säger att bloggens roll som maktfaktor är betydligt överskattad. Han noterar bl a det intressanta faktum att de bloggar som har flest läsare handlar om mode/fest och skrivs av unga tjejer.
Det är inte något särskilt kontroversiellt påstående. (Möjligen lite överraskande klarsynt med tanke på vem som säger det.)

Men det är NU som det riktigt intressanta händer. Ett antal personer - huvudsakligen kvinnor - plockar fram maskingevären och kallar Alex Schulman för kvinnoföraktande manschauvinist som går "gammelmedias" ärenden.

Jag drar den uppenbara slutsatsen att åsikter inte får framföras eller fakta presenteras om det på minsta lilla sätt kan tolkas som ett uns av kritik mot något en kvinna sagt eller gjort. Är det så jämställdhet ska fungera?
Fattar inte de som nu tagit fram storsläggan att det bara slår tillbaka mot dem själva? Skapar självrättfärdigheten och den självpåtagna offerrollen en total brist på gångsyn?

Inga kommentarer: