onsdag, juli 22, 2009

Inkonsekvens och intolerans

Kyrkoherde emeritus Sverker Tronet slår på stora indignationstrumman i sitt fördömade av Svenska Kyrkans och ärkebiskop Anders Wejryds ställningstagande för könsneutrala äktenskap inom kyrkans ram.

Tronet gör sig skyldig till en illaluktande självförhävelse när han hävdar att hans tolkning av Bibeln är den enda rätta. Han gör det dessutom med argumentet att "det har alltid varit så".
Vem säger att hans tolkning av Guds ord är den enda rätta? Här är han ute på en farlig väg. Bibeln har en del att säga om den sortens människor....

Han gör sig också skyldig till att blanda ihop Jesus ord med människors påbud. Grunden för hans resonemang är att människors tillägg och praktiseringar genom två årtusenden av Jesus ord är den sanna kristendomen. Där är han i princip katolik.

Sedan måste jag ju som vanligt fråga varför just ett par lösryckta citat ur Bibeln varav inget är yttrat av Jesus är så mycket viktigare än andra lösryckta citat ur Bibeln? Lever t ex Sverker Tronet efter alla de buden? Har han lämnat ifrån sig alla sina ägodelar? Har han tagit avstånd från sin familj?)

Nej, jag går inte på sådant här så länge det bygger på inkonsekvenser och irrelevanta argument.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/svenska-kyrkans-identitet-hotad_3236673.svd

Inga kommentarer: