lördag, juni 25, 2011

Medlemstapp för Sverigedemokraterna eller bara dåliga betalare?

I artikeln (se länk nederst) så noteras ett medlemstapp hos Sverigedemokraterna på 30% från mars till april i år. Björn Söder (SD) förnekar att det är ett reelllt medlemstapp. Men de siffror han anger visar ändå på ett tapp på 20% från mars till maj.

Björn Söder förklarar det med att medlemmar som  inte betalt medlemsavgiften stryks i april varje år. Det är en mycket plausibel förklaring, speciellt med tanke på att betalningsmoral inte står så högt i kurs inom SD. Det räcker med att titta på partiets förtroendevalda för att få en tydlig bild av betalningsanmärkningar, konkurser, kronofogdeärenden etc.
Ett parti som tar ansvar? Njae...


SvD medlemstapp för SD

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är väl kul att få lufta din åsikt på nätet, verkar dock inte vara så många som läser dina åsikter då avsaknad av kommentarer verkar vara rätt genomgående på alla dina inlägg. Ska vi lägga upp alla ungdomsförbundens medlemslistor på nätet till allmän beskådan så som vänsterpatrasket gjorde mot SDU?

P-A Jonsson sa...

Anonym,

Det förvånar mig inte ett dugg att de som försvarar SD med den typen av argument som du uppvisar är anonyma. Avsaknad av identitet och "guts" är nog ett större problem än avsaknad av kommentarer....

Chrille sa...

SD "tappar" ca 30% av sina medlemmar varje år på detta sätt sedan några år tillbaka då den nuvarande betalningsmodellen för medlemsavgifter infördes. Allmänt känt hos alla som förstår att googla lite innan man postar en massa pinsamheter.

Eller är du så patetisk att du låtsas att det det går dåligt för SD, bara för att få känna dig lite nöjd tills snart därpå då nya rekordsiffror redovisas för SD. Det kan inte vara lätt att vara SD-hatare anno 2011, bara en massa tråkiga nyheter den ena efter den andra...

P-A Jonsson sa...

Chrille,

Det kan vara som det vill med den saken. Faktum är att SD-företrädare har svårt med både betalningar och siffror. Det har vi sett så många exempel på.

Men det blir allt svårare för SD att hålla en snygg fasad, det rämnar lite här och var. Direkt koppling mellan rasistiska hatsajter och en riksdagsledamot från SD. Och så försöker man snacka bort det...
Snacka om dubbelmoral och att inte våga stå för vad man egentligen tycker.

Och ingan kan väl påstå att det går så himla bra för SD? Inträdet i riksdagen skulle ju ge ett jättelyft för opinionssiffrorna hävdade SD. Men det har vi inte sett. Att SD är 4-5 största parti beror inte på en tillväxt, utan att några andra partier tappar.