torsdag, juli 15, 2010

Agerande är viktigare än symbolgester

I dagens SvD slås det upp stort att Göran Hägglund som enda riksdagspartiledare inte deltar i partiledardebatten vid årets Stockholm Pride. Många av kommentarerna riktar skarp kritik mot KD pga detta.

För mig är detta en pseudodebatt. Partiledardebatten är ett slags alibi som bara skrapar på ytan. Det är inte ett partis medverkan eller inte medverkan på Stockholm Pride som avgör partiets hållning i frågor som har betydelse för HBTQ-världen. (Jag avskyr ordet HBTQ-världen....)
Det är vad partiet GÖR som spelar roll. Vilka förslag lägger de, vilka frågor driver de, hur röstar de i olika politiska församlingar.
Och då kan KD vara med i hur många partiledardebatter som helst utan att det ändrar faktum - KD är det parti i riksdagen som har mest negativ inställning i HBTQ-frågor. (Usch, där kom HBTQ med igen....)

Rent allmänt är det skönt att se att deltagande i HBTQ-sammanhang (det där ordet igen....) är viktigt för våra politiker. Det visar att de tar oss på allvar och att vi inte kan osynliggöras.

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/pride-lockar-inte-hagglund_4993351.svd

Inga kommentarer: