söndag, juli 25, 2010

Möjligheter och krokben

En mycket intressant artikel i dagens SvD av Mustafa Can: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/raddning_5034925.svd.

Egentligen behöver jag inte säga mer än: Läs den!

Möjligen kan det vara intressant att reflektera över kommentarerna till artikeln - Invandrarna kritiseras från vissa håll för att bara sitta och vänta på bidrag. När sedan invandrare tar initiativ och gör något utan kostnad för någon skattebetalare så är det nästan ännu värre.
Den enkla slutsatsen är att invandrarhatet inte bygger på några egentliga argument, utan på rent främlinghat.

10 kommentarer:

Joel Bergqvist sa...

En Svensk förening fick ett Nej på sin förfrågan att bygga en klubblokal på exakt samma mark av exakt samma anledning. Blev ingen uppståndelse då.
Det om något är väl rasism?

Anonym sa...

http://politisktinkorrekt.info/?s=dalkurd

P-A Jonsson sa...

Joel, se det i ett sammanhang.

P-A Jonsson sa...

Anomym,
Det enda jag har att säga om den sajten är att den är i huvudsak inkorrekt=felaktig. Den driver en hetskampanj baserat på snedvridna fakta och tokiga slutsatser.
Det är så skönt att veta att den bara får gehör hos en MYCKET liten del av Sveriges befolkning.

Anonym sa...

PEA; Nyhetssidan politisktinkorrekt är faktiskt mer läst än sidor som realtid och nyheter24 så små är man inte. Plats 14 i senaste rankningen. PI är nyheter rätt upp och ner för den som vill veta vad det vanliga tidingarna inte vill berätta. Inga fingerade namn på brottslingar och inga vitpixlade mugshots. Sanningen svider för vissa.

Vill du nu till äventyrs inte tro på PI artiklar ang. skandalen runt dalkurd så kan du med fördel gå i på Borlänge tidnings sida och läsa deras artikelserie i frågan.

P-A Jonsson sa...

Forsberg,
Antalet besökare på en sida säger ingenting om sidans tillförlitlighet. Vi är många som besöker PI och konstaterar att det är "nyheter" med ett starkt färgat filter. Endast det som kan bekräfta de bakomliggandes egna främlingsfientliga avsikter får plats.
Där rök den trovärdigheten...

Jag ser inte allt i svart och vitt när det gäller Dalkurd, men den svartmålning av föreningen som vissa ägnar sig åt stöder bara min fundering om att föe vissa är invandrare alltid fel, vad de än gör. Alltså rent främlingshat baserat på irrationella fördomar.

Anonym sa...

Hur menar du "endast det som kan bekräfta de bakomliggandes egna främlingsfientliga avsikter får plats"? Etablerad media har i åratal agerat precis tvärt om och mörkat problemen och baksidorna med invandringen. Ja man har gjort allt man kan för att misstänkliggöra alla dem som har vågat berätta om det man själva önskar tysta ner. Fråga Gunnar Sandelin, Merit Wagner eller Mauricio Rojas bland många andra. Beräftar det de bakomliggandes egna svenskfientliga avsikter? You tell me.

Politiskt inkorrekt berättar först och främst om det etablerad media inte vill berätta om, och det handlar ofta nog om taata...invandringens baksidor och negativa konsekvenser. Vid sidan om brottsrapportering, där inte bara invandringsbrottslighet får plats som du tror, bedriver man i artikelform också opinionsbildning som vilken annan mediakanal som helst. Det är ingen hemlighet att PI är invandringskritiskt och det är väl där skon klämmer för dom som försöker hålla locket tillbaka på invandringsfrågan.

När det gäller turerna kring Dalkurd i Borlänge verkar du ha ganska lite på fötterna. Här är PI och Borlänge Tidning informativ läsning. Ta gärna del av de båda kanalerna och vill du fortfarande förkasta uppgifterna så står det dig fritt att göra så.

P-A Jonsson sa...

Forsberg,

"Politiskt Inkorrekt" är en sida som enbart söker saker som kan bekräfta ett invandrarhat. Sidan handlar inte om att man efter en allsidig och bred analys kommit fram till att invandring inte är bra. Därför är sidan oseriös.

Sidan brister och grovt i trovärdighet eftersom den i hög grad utgår från rykten, gissningar, spekulationer och "det påstås att" i kombination med känslomässiga och överdrivna påståenden.
Det förekommer att PI publicerar braskande rubriker om brott som ska ha begåtts av personer med invandrarbakgrund, men som sedan visat sig vara rena påhitt.

Därmed är diskussionen om PI avslutad i den här bloggtråden. Mitt ursprungliga inlägg handlar inte om PI.

Anonym sa...

Skitprat PEA. Var hittar du någon alternativ analys? I Svd eller DN? Någon annan tidning?

Svaret är att det finns ingen övrig analys av invandringsfrågan att tillgå vid sidan om mediasidor som Politiskt inkorrekt. Mainstremmedia och andra PK-kanaler har lämnat walkover för länge sedan. De vill inte kännas vid några som helst problem som kan bero på invandrarna själva och den stora mottagning vårt land håller oss med.

Politiskt inkorrekt ligger skyhögt över etablerad medias trovärdighet och seriositet i frågan. Så enkelt är det. Om inte skulle du se etablerad media visa på motsatsen genom debatt och diskussion och på sätt tillbakavisa PI. Det gör man inte för att man vet att man inte kan vinna debatten. Man är pinsamt avklädda helt enkelt.

P-A Jonsson sa...

Forsberg,

Jag skrev i min förra kommentar: "Därmed är diskussionen om PI avslutad i den här bloggtråden. Mitt ursprungliga inlägg handlar inte om PI."
Var vänlig respektera det.

Dock noterar jag att så fort man vågar kritisera PI så kommer seriösa argument som "skitprat". Det är ETT av skälen till att det inte går att föra en seriös debatt med PI-anhängare.

På PI kan man läsa om hur skribenten/skribenterna "tror", "gissar", "utgår från" att det är en invandrare som är skyldig, även om inte ett dugg har bevisats. Och även i de fallen där det senare står klart att PI:s spekulationer inte stämde. DET är oseriöst och drar ner trovärdigheten i botten.

Det finns många sajter som på punkt efter punkt smular sönder PI:s argumentation. Det är bara att läsa....

Övriga kommentarer som inte tillför något nytt kommer att raderas.